Pappas fisk.. låter de äckligt? haha
De enda som min pappa kunde laga, när jag hade kontakt med han, utan att förstöra var fisk i ugnen. Han skulle alltid med all annan mat lägga på ngn krydda eller lägga till en ingrediens som gjorde att de blev äckligt tex. paprikapulver på riset. Den här fisken är inget för dom som inte gillar fisk (obviously) eller morötter. Jag äslkar båda så jag gillar de.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsk i en ungssäkerform, salta och peppra. . Hacka putjolök och riv morötter och lägg sen purjon runt fisken och morötterna ovanpå fisken så de täcker och resten kan du lägga runt om. Vi använde oss utav grönsaksfond men man kan använda grönsaksbuljongspuvler eller kanske fiskbuljong och sen lite citronpeppar. Häll sen på matlagningsgrädde/kaffegrädde/grädde över fisken. Vi hade både matlagnings-, och vanlig grädde och lite mjölk för de va de vi hade hemma. Vi hade kanske 4-5dl. Sätt sen in fisken i ugnen med folie ovan på för morötterna kan bli brända. Koka ris, de tycker jag man ska ha till men mamma hade kokt potatis och hon sa de va gott. Hmm hur länge vi hade fisken i ugnen kommer jag inte ihåg men kanske 35-40 minuter? Men man kan ju känna sig fram.
Mamma och jag gjorde de i fredags eller lördags och de blev lite rester som jag äter just nu.. yummie! haha men om ni gillar fish så pröva.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsk i en ungssäkerform, salta och peppra. . Hacka putjolök och riv morötter och lägg sen purjon runt fisken och morötterna ovanpå fisken så de täcker och resten kan du lägga runt om. Vi använde oss utav grönsaksfond men man kan använda grönsaksbuljongspuvler eller kanske fiskbuljong och sen lite citronpeppar. Häll sen på matlagningsgrädde/kaffegrädde/grädde över fisken. Vi hade både matlagnings-, och vanlig grädde och lite mjölk för de va de vi hade hemma. Vi hade kanske 4-5dl. Sätt sen in fisken i ugnen med folie ovan på för morötterna kan bli brända. Koka ris, de tycker jag man ska ha till men mamma hade kokt potatis och hon sa de va gott. Hmm hur länge vi hade fisken i ugnen kommer jag inte ihåg men kanske 35-40 minuter? Men man kan ju känna sig fram.
Mamma och jag gjorde de i fredags eller lördags och de blev lite rester som jag äter just nu.. yummie! haha men om ni gillar fish så pröva.
Kommentarer
Trackback